La Exapro, oferim o selecție cuprinzătoare de camere second-hand, esențiale pentru producția video profesională în industriile de difuzare, film și audio. Aceste camere sunt concepute pentru a oferi imagini de înaltă calitate, cu o claritate excepțională, acuratețe a culorilor și detalii, răspunzând unei game largi de nevoi de producție, de la realizarea de filme documentare la transmisiuni live. Camerele noastre variază ca preț de la €2.000 pentru modelele entry-level până la €50.000 pentru unități avansate, de nivel profesional, de la mărci renumite precum Sony, Canon, RED, Blackmagic Design și Panasonic. Fiecare cameră are specificații unice, cum ar fi dimensiunea senzorului, rezoluția (4K, 5K și mai mult), rata de cadre, gama dinamică și opțiunile de conectivitate, asigurându-se că acestea îndeplinesc cerințele dvs. specifice de producție.

La selectarea unei camere, luați în considerare factori cheie precum tipul de proiecte (de exemplu, film, televiziune, documentar, evenimente live), rezoluția și rata de cadre necesare, performanțele în condiții de luminozitate scăzută și disponibilitatea obiectivelor și accesoriilor compatibile. Aceste elemente sunt esențiale pentru realizarea unei producții video de înaltă calitate, optimizarea eficienței fluxului de lucru și adaptarea la diverse medii de filmare. Investiția în camerele noastre second-hand nu numai că oferă acces la echipamente premium la prețuri semnificativ reduse, dar sprijină și practicile durabile prin extinderea ciclului de viață al tehnologiei de înaltă performanță. Aveți încredere în angajamentul Exapro de a oferi servicii excelente clienților și găsiți camera perfectă pentru a vă spori capacitățile de producție video.

Explorați listele Exapro’s astăzi pentru a descoperi camere de încredere care oferă performanțe excepționale și valoare pentru nevoile dvs. de difuzare, film și producție audio.

Arri ALEXA LF

An:

1 Peli Case 1620 (negru) 1 Arri Alexa LF (cu modul video fără fir)| 1053 ore timp de funcționare 1 montură Arri LPL + capac 1 Adaptor baterie Arri BAB-HV Bebob V-Cine 1 Placă punte Arri BP-12 1 Bloc de nivelare Arri LB-1 1 mâner pentru cameră Arri CCH-1 + bloc de extensie 1 Extensie mâner Arri HEB-2 1 Suport …

Camera RED MONSTRO 8K

An:

Cameră RED MONSTRO 8K folosită vizibil în Italia 1.500 de ore
Ghid cuprinzător al camerelor profesionale în radiodifuziune, film și producție audio

În lumea dinamică a emisiunilor, filmelor și producției audio, camerele profesionale sunt piatra de temelie a captării de conținut vizual de înaltă calitate. Aceste camere sunt concepute pentru a îndeplini cerințele riguroase ale diverselor medii de producție, de la filme de lung metraj și emisiuni de televiziune la evenimente live și media online. Înțelegerea tipurilor, caracteristicilor și considerentelor pentru achiziționarea camerelor profesionale vă poate spori semnificativ capacitățile de producție și vă poate asigura rezultate remarcabile. Exapro, o piață online de top pentru utilaje industriale folosite, oferă o selecție diversă de camere profesionale, oferind acces la echipamente de înaltă calitate la prețuri competitive.

Tipuri de camere profesionale

Camerele profesionale vin în diferite tipuri, fiecare fiind adaptată nevoilor specifice de producție și mediilor. Tipurile principale includ:

Camere de cinema

Camerele de cinema sunt concepute pentru producția de filme high-end, oferind calitate superioară a imaginii, gamă dinamică și flexibilitate în post-producție. Aceste camere sunt utilizate pentru crearea de filme de lung metraj, reclame și emisiuni TV cu buget ridicat.

 • Full-Frame Cinema Cameras: Echipate cu senzori mari care captează mai multe detalii și oferă o adâncime de câmp cinematografică. Ideale pentru producțiile cinematografice de top.
 • Camere Cinema Super 35: Un standard în industrie, echilibrând calitatea și versatilitatea pentru diferite scări de producție.

Camere pentru difuzare

Camerele de broadcasting sunt proiectate pentru producția de televiziune în direct, sport și difuzarea de știri. Aceste camere sunt construite pentru a face față mediilor dinamice de filmare și oferă opțiuni robuste de conectivitate pentru streaming live.

 • Camere de studio: Optimizate pentru medii de studio controlate, cu opțiuni extinse de control și ieșire de înaltă rezoluție.
 • Field Cameras: Portabile și durabile, concepute pentru transmisiuni în aer liber și evenimente live, asigurând imagini de înaltă calitate pe drum.

CamereENG (Electronic News Gathering)

CamereleENG sunt utilizate pentru reportajele de știri și producția pe teren. Acestea sunt ușoare, portabile și concepute pentru o implementare rapidă și ușurință în utilizare în medii cu ritm rapid.

 • Camere ENG compacte: Ideale pentru jurnaliștii solo și acoperirea rapidă a știrilor.
 • Camere ENG profesionale: Echipate cu funcții avansate pentru reportaje de știri mai cuprinzătoare și transmisiuni live.

Camere fără oglindă și camere DSLR

Camerele fără oglindă și DSLR au devenit populare în producția video profesională datorită dimensiunii lor compacte, obiectivelor interschimbabile și calității ridicate a imaginii. Aceste camere sunt versatile și potrivite pentru o gamă largă de aplicații, de la realizarea de filme independente la videoclipuri corporative.

 • Camere fără oglindă: Cunoscute pentru designul lor ușor și sistemele avansate de autofocus, excelente atât pentru video, cât și pentru fotografii.
 • Camerele DSLR: Folosite în mod tradițional pentru fotografie, multe oferă acum capacități video excelente, ceea ce le face instrumente versatile pentru creatorii multimedia.

Camere de acțiune

Camerele de acțiune sunt compacte, robuste și concepute pentru a captura video de înaltă calitate în condiții extreme. Acestea sunt ideale pentru sporturile de aventură, realizarea de filme documentare și scenarii care necesită portabilitate și durabilitate.

 • Camere de acțiune standard: Oferă imagini video de înaltă rezoluție într-un pachet mic și rezistent la apă, perfect pentru filmări în mișcare.
 • Camere de acțiune 360 de grade: Capturați videoclipuri imersive de 360 de grade, oferind perspective unice și posibilități creative.

Exapro oferă o varietate de camere profesionale, asigurându-se că creatorii pot găsi echipamente care să răspundă nevoilor lor specifice de producție.

Caracteristici și specificații cheie

La selectarea unei camere profesionale, este esențial să luați în considerare caracteristicile și specificațiile specifice pentru a vă asigura că camera îndeplinește cerințele de producție. Factorii cheie includ:

Rezoluție și rate de cadre

Rezoluția și ratele de cadre pe care le poate suporta o cameră sunt fundamentale. Rezoluțiile mai mari (cum ar fi 4K și 5K) și ratele de cadre mai mari (cum ar fi 60 fps sau 120 fps) sunt esențiale pentru captarea de imagini în mișcare detaliate și fluide. Listele Exapro’s oferă specificații detaliate privind rezoluția și ratele de cadre, ajutându-vă să găsiți o cameră care să vă satisfacă nevoile creative.

Dimensiunea și tipul senzorului

Dimensiunea și tipul senzorului au un impact semnificativ asupra calității imaginii, a adâncimii câmpului și a performanțelor în condiții de luminozitate scăzută. Senzorii full-frame oferă o calitate superioară a imaginii și capacități de iluminare redusă, în timp ce senzorii Super 35 oferă un echilibru între calitate și versatilitate. Aparatele foto mirrorless și DSLR utilizează de obicei senzori APS-C sau Micro Four Thirds, care sunt mai mici, dar oferă totuși o calitate excelentă a imaginii.

Gama dinamică

O gamă dinamică largă permite aparatului foto să capteze mai multe detalii atât în lumini cât și în umbre, oferind o mai mare flexibilitate în post-producție. Camerele cu capabilități de gamă dinamică ridicată (HDR) sunt esențiale pentru obținerea unor filmări de calitate profesională.

Compatibilitatea lentilelor

Obiectivele interschimbabile oferă flexibilitate în încadrare și exprimare creativă. Asigurați-vă că aparatul foto este compatibil cu o gamă largă de obiective pentru a se potrivi diferitelor scenarii de filmare. Tipurile de montură variază de la o marcă la alta, așa că verificați compatibilitatea obiectivelor pe care le dețineți deja sau pe care intenționați să le achiziționați.

Conectivitate și stocare

Producția profesională necesită adesea opțiuni robuste de conectivitate pentru monitorizare, înregistrare și streaming live. Căutați camere cu opțiuni multiple de intrare/ieșire, cum ar fi HDMI, SDI și XLR. În plus, luați în considerare opțiunile și formatele de stocare, deoarece imaginile de înaltă rezoluție necesită o capacitate de stocare substanțială și viteze de scriere rapide.

Calitatea construcției și ergonomia

Calitatea construcției și ergonomia camerei afectează capacitatea de utilizare și durabilitatea acesteia, în special în medii de producție solicitante. Luați în considerare greutatea camerei’factorul de formă și etanșeitatea la intemperii, precum și dispunerea comenzilor și ușurința de utilizare.

Mărci de top în domeniul camerelor profesionale

Mărcile și producătorii de renume sunt adesea sinonime cu o calitate superioară și un suport mai bun. Unele mărci de top de pe piața camerelor profesionale includ:

 • RED: Cunoscută pentru camerele sale cinematografice high-end, RED oferă o calitate excepțională a imaginii și flexibilitate, făcându-le o alegere de top pentru cineaștii profesioniști.
 • ARRI: Camerele ARRI’s sunt renumite pentru știința culorilor și gama lor dinamică, utilizate pe scară largă în lungmetraje și producții high-end.
 • Sony: Sony oferă o gamă largă de camere profesionale, de la modele de cinema și broadcast la opțiuni mirrorless, cunoscute pentru tehnologia avansată și fiabilitatea lor.
 • Canon: Camerele profesionale Canon’s sunt celebre pentru acuratețea culorilor și compatibilitatea lentilelor, potrivite atât pentru cinematografie, cât și pentru aplicații de difuzare.
 • Blackmagic Design: Blackmagic oferă camere accesibile, de înaltă calitate, cu caracteristici robuste, făcându-le populare în cinematografia indie și producția live.

Exapro dispune de echipamente de la aceste și alte mărci de renume, asigurând accesul la mașini fiabile și bine susținute.

Prețul camerelor profesionale second-hand

Costul camerelor profesionale second-hand variază foarte mult în funcție de factori precum vârsta, starea, marca și caracteristicile specifice. În general, prețurile pot varia de la câteva mii la câteva zeci de mii de dolari. De exemplu, o cameră Blackmagic Design folosită poate costa între 2.000 și 5.000 de dolari, în timp ce o cameră de cinema RED sau ARRI high-end poate costa între 20.000 și 50.000 de dolari. Piața Exapro oferă o gamă largă de opțiuni de preț, oferind transparență și oferte competitive pentru cumpărători.

Concluzie

Camerele profesionale sunt instrumente esențiale în industriile de difuzare, film și audio, oferind o rezoluție și o calitate a imaginii de neegalat pentru crearea de conținut. Prin înțelegerea diferitelor tipuri de camere și a factorilor cheie care trebuie luați în considerare la cumpărare, companiile și creatorii pot lua decizii în cunoștință de cauză care să se alinieze nevoilor lor de producție. Exapro oferă o platformă cuprinzătoare pentru procurarea de utilaje second-hand de înaltă calitate, oferind liste detaliate și prețuri competitive. Indiferent dacă aveți nevoie de o cameră de cinema, o cameră de difuzare, o cameră ENG, o cameră mirrorless sau DSLR sau o cameră de acțiune, inventarul extins al Exapro’s și interfața ușor de utilizat facilitează găsirea echipamentului potrivit pentru eforturile dumneavoastră de producție.